Γάτες: 8… μυστηριώδεις αλήθειες

gates

Έχει νόημα να ξυπνήσω τη γάτα μου; Γιατί μου φέρνει σκοτωμένα πράγματα; Η ουρά της τρέμει επειδή έχει πυρετό; Να την πάω μια κοντρίτσα στο τρέξιμο; Να την κεράσω σοκολάτα; Τελικά, πόσες ζωές έχει; Απλές καθημερινές (λέμε τώρα…) ανησυχίες κάθε γατόφιλου. Σ’ αυτές, όπως και σε άλλες (σύνολο 18), βρήκαμε τις απαντήσεις και σας τις δίνουμε.

1. Οι γάτες είναι οι υπναρούδες του ζωικού βασιλείου:

κοιμούνται περίπου 16 ώρες κάθε μέρα, δηλαδή σχεδόν τα 2/3 της ζωής τους. Αλλά και στο υπόλοιπο ένα τρίτο δεν κάνουν πολλά πράγματα: το αφιερώνουν σχεδόν όλο στη σωματική τους περιποίηση. Ύπνος και beaute: μόλις καταλάβατε γιατί είναι κούκλες.

 

2. Ο άνθρωπος έχει 206 οστά και περίπου 600 μυς στο σώμα του.

Αλλά επειδή το μέγεθος δεν μετράει, η γάτα έχει σχεδόν 290 οστά και 517 μυς. Όσοι θέλουν να σπουδάσουν κτηνιατρική, μόλις μελαγχόλησαν.

 


3. Τα μουστάκια μιας γάτας είναι κάτι παραπάνω από τρίχες.

Με αυτά προσανατολίζονται στο σκοτάδι και με αυτά εντοπίζουν τη λεία τους ή μικρά ανοίγματα. Το καλό είναι ότι, αν κάνει κάποιος το λάθος και τα κόψει (έστω και λίγο), ξαναμεγαλώνουν.

 

 

4. Μην επιχειρείτε ποτέ, μα ποτέ, να σηκώσετε μια γάτα πιάνοντάς τη από το δέρμα του σβέρκου της:

μπορεί να της σπάσετε τον λαιμό. Μόνο οι γάτες που έχουν γεννήσει το κάνουν αυτό και μόνο με τα γατάκια τους.

 

 

5. Μην κάνετε αγώνα ταχύτητας με γάτα, θα χάσετε πανηγυρικά.

Πιάνει τα 48 χλμ. την ώρα, όταν ο άνθρωπος φτάνει μέχρι τα 24-28.

 

6. Οι γάτες γεννιούνται ουσιαστικά κουφές και τυφλές.

Ανοίγουν τα μάτια τους (και άρα αρχίζουν να βλέπουν) εφτά μέρες μετά τη γέννησή τους, ενώ η ακοή τους αρχίζει να αναπτύσσεται στις περίπου δύο εβδομάδες. Το περπάτημα αρχίζει στις 20 μέρες. Τώρα ξέρετε πότε να αρχίστε τα «ψι ψι ψι».

 

 

 

7. Τι σημαίνει όταν μια γάτα περπατά κρατώντας την ουρά της κατακόρυφα;

Ότι είναι κατοικίδια ή ότι έχει μεγαλώσει με ανθρώπους. Οι άγριες (αδέσποτες, αν προτιμάτε) την κρατούν μόνο οριζόντια ή ανάμεσα στα πίσω πόδια τους.

 

8. Και τι σημαίνει μια γάτα που σας κοιτά και η ουρά της τρεμουλιάζει;

Ότι σας λατρεύει. Πολύ καλύτερο από το να σας φέρνει μαμούνια και σκοτωμένα πράγματα για δώρο (ναι, ναι, αυτό είναι το γούστο των γατιών στα δώρα).
Πηγή: www.in2life.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.