Σεμινάριο «JAZZ-FUSION GROOVES» ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΚΑΝΑΣ-ΜΕΝΙΟΣ ΠΑΣΙΑΛΗΣ

Σεμινάριο Γιώργου Φακανά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα ΑMS about Musc studios & Lessons διοργανώνουν σε συνεργασία με την Μαύρη Τρύπα σεμινάριο με τους κορυφαίους μουσικούς ΓΙΩΡΓΟ ΦΑΚΑΝΑ & ΜΕΝΙΟ ΠΑΣΙΑΛΗ!!!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «JAZZ-FUSION GROOVES» ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΚΑΝΑΣ-ΜΕΝΙΟΣ ΠΑΣΙΑΛΗΣ

Ο Γιώργος Φακανάς και ο Μένιος Πασιαλής καταθέτουν, μέρος της πολύχρονης εμπειρίας που έχουν αποκομίσει από την επί πολλά χρόνια δράση τους στη σύγχρονη μουσική.
Στο σεμινάριο δίδεται έμφαση στη σχέση των drums με το μπάσο καθώς επίσης και στη σχέση αυτών των δύο με τα υπόλοιπα όργανα, όταν καλούνται να κάνουν συνοδεία-comping στα στυλ της Jazz και του Fusion.
Ακόμη αναλύονται οι τεχνικές Αλληλεπίδρασης- Interaction των υπολοίπων οργάνων μιας ορχήστρας ή ενός group πίσω από έναν Αυτοσχεδιασμό.
Τέλος προτείνονται τρόποι ανάπτυξης (Built up) ενός solo στα σύγχρονα μουσικά στυλ που χρησιμοποιούν τα αυτοσχεδιαστικά μέρη ως αναπόσπαστο στοιχείο της φόρμας τους.
Το σεμινάριο αφορά σπουδαστές/μουσικούς ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ.
Αφορά επίσης όσους επιθυμούν να μυηθούν στο δημιουργικό κόσμο του οργανωμένου αυτοσχεδιασμού ανοίγοντας το μουσικό τους ορίζοντα στις σύγχρονες τάσεις.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γιώργος Φακανάς, ιδρυτικό μέλος του θρυλικού γκρουπ ISKRA και μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ορχήστρα jazz της ΕΟΚ με 10 προσωπικά cds (A New Day, Parastasis, Horizon, Amorosa, Stand Art, Echoes, Domino, Interspirit, Maestro, Acrobat) μέσα στα οποία συμμετέχει ολόκληρη η ελληνική jazz σκηνή καθώς και μερικοί από τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου όπως οι D. Weckl, A. Jackson, F. Gambale, M. Stern, D. Chambers, B. Lagrene, E. Marienthal, L. Soloff, M. Forman, S. Kinsey, W. Roney, L. White, B. Garsed, B. Franceschini κ.α.
Τα cd του κυκλοφορούν σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία, ενώ το cd Interspirit μπήκε στη λίστα των υποψηφίων του “53rd Grammy Award” στην κατηγορία “Best Contemporary Jazz Album”.
Με το Yiorgos Fakanas Group έχει δώσει πολυάριθμες προσωπικές συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, Ηρώδειο, Λυκαβηττό, Παλλάς όπου εκτελέσθηκαν δικά του έργα από μεγάλες Ελληνικές Ορχήστρες (Ορχήστρα ΕΡΤ, Big Band της EΡΤ, KOEM κ.λ.π) .
Έχει γράψει μουσική για θέατρο και κινηματογράφο ενώ είναι ιδρυτής του Ωδείου Τέχνης και του πολυχώρου ΑΘΗΝΑ΄Live όπου με δική του πρωτοβουλία έχουν διοργανωθεί συναυλίες και σεμινάρια με την αφρόκρεμα της παγκόσμιας jazz σκηνής (John Scofield, Pat Martino, Joe Zawinul, Buster Williams, Billy Cobham, Steve Gadd, John Pattituci, Dennis Chambers, Allan Holdsworth, Scott Henderson, Frank Gambale, Victor Wooten κ.λ.π.).
Ως εκπαιδευτικός έχει διδάξει Ηλεκτρικό Μπάσο σε περισσότερους από 800 επαγγελματίες του χώρου και jazz θεωρητικά. Είναι συγγραφέας 18 εκπαιδευτικών βιβλίων μουσικής για το ηλεκτρικό μπάσο και τη θεωρία της μουσικής.
Σήμερα με το γκρουπ του YFG (Yiorgos Fakanas Group) δίνει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αμερική, Ευρώπη, Ιαπωνία, Κορέα) με εξαιρετική επιτυχία, παίζοντας με μεγάλα ονόματα της διεθνούς jazz fusion σκηνής όπως οι Mike Stern, Frank Gambale, Anthony Jackson, Dave Weckl, Alex Acuna, Bireli Lagrene, Dennis Chambers, Horacio El Negro, Greg Howe, Eric Marienthal, Guthrie Govan, Dominique Di Piazza, Brett Garsed, Otmaro Ruiz, Barry Finerty, Mitch Forman, Tony Lakatos, Scott Kinsey, Jeff Richman, Bob Franceschini και πολλούς ακόμη.

Μένιος Πασιαλής
Γεννήθηκε στο Sydney της Αυστραλίας και σε ηλικία 11 ετών μετακόμισε στην Ελλάδα.
Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική παίζοντας κιθάρα σε ηλικία 13 ετών.
Μέσω της ενασχόλησης του με τη μουσική, έρχεται σε επαφή με τα Drums, όπου γίνεται το μεγαλύτερο πάθος του και ασχολείται αποκλειστικά με αυτά.
Σπούδασε στο R.S.I. (Rhythm Section Institute), από όπου αποφοίτησε με άριστα, ενώ παρακολούθησε σεμινάρια με ορισμένους από τους μεγαλύτερους drummers του κόσμου: Dave Weckl, Jojo Mayer, Dom Famularo ,Thomas Lang, κ.τ.λ
Από τα 16 του παίζει ερασιτεχνικά σε διάφορους χώρους, ενώ από τα 18 του ασχολείται πλέον επαγγελματικά.
Στα χρόνια της μέχρι τώρα επαγγελματικής του πορείας έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες και δημιουργούς σε live εμφανίσεις και συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει συμμετάσχει σε άπειρες ηχογραφήσεις και έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.
Διδάσκει drums στο Ωδείο Τέχνης Γ.Β. Φακανάς και είναι μέλος τουY.F.G (Yiorgos Fakanas Group) με το οποίο περιοδεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό δίνοντας συναυλίες και σεμινάρια.
.«Για μένα τα drums αλλά και η μουσική γενικότερα είναι μια μόνιμη αναζήτηση για κάτι καινούργιο, μια μόνιμη πρόκληση, μια μόνιμη αγάπη, μα πάνω απ’όλα είναι έκφραση ψυχής». Μένιος Πασιαλής

Yiorgos Fakanas Group in concert

To Yiorgos Fakanas Group δημιουργήθηκε πριν από 20 χρόνια και ο βασικός στόχος του ήταν και είναι, να περιλαμβάνει στις τάξεις του τους καλύτερους jazz αυτοσχεδιαστές της χώρας μας, έτσι ώστε η μουσική του, που είναι γραμμένη και ενορχηστρωμένη από τον Γ.Φακανά, να εκτελείται στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο.

Από τότε μέχρι σήμερα, έχει παίξει σε πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με συμφωνικές και ορχήστρες εγχόρδων, στο Ηρώδειο με την Big Band της ΕΡΤ και σε έργα άλλων συνθετών με μεγάλες διεθνείς ορχήστρες. Ακόμη έχει πάρει μέρος σε συναυλίες συνεργαζόμενο με την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής και σε θεατρικές παραστάσεις και ηχογραφήσεις για θεατρική μουσική που έγραψε ο Γιώργος Φακανάς.

Την τελευταία τριετία το γκρουπ συνεργάζεται σε συναυλίες με τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου όπως οι Dave Weckl, Mike Stern, Anthony Jackson, Frank Gambale, Dennis Chambers, Bireli Lagrene, Alex Acuna, Mitch Forman, Tony Lakatos, Eric Marienthal, Greg Howe, Horacio El Negro, Scott Kinsey, Brett Garsed, Bob Franceschini κλπ. παίζοντας σε όλη τη γη σε χώρους όπως το COTTON CLUB στο Τόκιο, στο ART CENTER στη Σεούλ-Ν.Κορέα, στο ιστορικό 55BAR στη Νέα Υόρκη, στο Sala Radio στο Βουκουρέστι κλπ, σε sold-out παραστάσεις.
Ταυτόχρονα μεγάλα διεθνή μουσικά περιοδικά έχουν κάνει καταπληκτικές κριτικές για τη δισκογραφία του Φακανά κατατάσσοντάς τον στους καλύτερους και δημιουργικότερους μπασίστες και συνθέτες της σύγχρονης μουσικής, (Αμερικάνικο Bass Player- τεύχος Δεκεμβρίου 2008, Bass musician magazine, Modern Drummer, Bass guitar magazine, Rhythm κλπ). Το δε cd του INTERSPIRIT προτάθηκε για GRAMMY ως το καλύτερο cd διεθνώς για το 2010, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά σε όλη την ιστορία της Έλληνικής δισκογραφίας!!
Σε όλη αυτή την πορεία, διατηρήθηκε πάντα ένα υψηλότατο μουσικό επίπεδο που αναγνωρίστηκε από το κοινό όπου και αν εμφανίστηκαν το YFG και ο Γιώργος Φακανάς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στις τωρινές συναυλίες το γκρουπ παρουσιάζει κυρίως συνθέσεις από τις 5 τελευταίες ορχηστρικές δισκογραφικές δουλειές του Γιώργου Φακανά : ECHOES (2005), DOMINO (2006), INTERSPIRIT (2010), MAESTRO (2011) και ACROBAT (2012).

Στη σημερινή σύνθεση του Yiorgos Fakanas Group, συμμετέχουν οι παρακάτω μουσικοί :

Sam Marlieri (saxes), Μάρκος Χαιδεμένος (keyboards), Γιώργος Φακανάς (bass), Μένιος Πασιαλής (drums)

Εισητήριο 15€
Κρατήσεις στο 6977254760 & 2315523148 Στέλιος Τσομπανίδης
Οι μαθητές του σεμιναρίου θα παραλάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

Για συμμετοχή κλείστε θέση στέλνοντας μας τα στοιχεία σας ΕΔΩ!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.