Πόσο θα πληρώσουμε για τέλη κυκλοφορίας το 2015

teli-kikloforias

 

Πόσο θα πληρώσουμε για τέλη κυκλοφορίας το 2015

Απο την 1η Νοεμβρίου θα μπορούν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων να μπαίνουν στο taxisnet και να εκτυπώνουν τα τέλη κυκλοφορίας 2015 . Πόσο όμως θα πληρώσουν για την νέα χρονιά ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών για τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Την ηλεκτρονική εφαρμογή για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας θα μπορούν να επισκέπτονται από 1η Νοεμβρίου οι ιδιοκτήτες των οχημάτων. Το κόστος θα ξεκινάει από από 22 και φτάνει ακόμα και τα 1.320 ευρώ ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά του κινητήρα.

Οι τιμές αυτές αφορούν όσα αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2010 καθώς όσα κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογιστούν με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Την ηλεκτρονική εφαρμογή για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας θα μπορούν να επισκέπτονται από 1η Νοεμβρίου οι ιδιοκτήτες των ΙΧ.
Το κόστος θα ξεκινάει από από 22 και φτάνει ακόμα και τα 1.320 ευρώ ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά του κινητήρα.
Οι τιμές αυτές αφορούν όσα αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2010 καθώς όσα κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογιστούν με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Τα τέλη κυκλοφορίας για επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι 31/10/2010

Κινητήρας Ετήσια τέλη σε κυβικά εκατ.

telh_kykloforias_to_2015

Τα τέλη κυκλοφορίας για επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1η/11/2010 και μετά

ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ Ετήσια τέλη  (γραμ. CO2 ανά χιλιόμετρο) ανά γραμμάριο εκπομπών

141339992

ΠΗΓΗ::news247.gr

Ποιες παθήσεις απαλλάσονται από τα τέλη ταξινόμησης κι από τα τέλη κυκλοφορίας:

Οι παθήσεις του ν. 1798/88, όπως ισχύει, αντιστοιχίζονται πλέον με τις παθήσεις του Ε.Π.Π.Π.Α των ΚΕΠΑ.

Σύμφωνα με αυτή απαλλάσσονται από το τέλος ταξινόμησης ή τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου ανάπηροι με:

  • Πλήρη παράλυση των κάτω ή άνω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών.μ)
  • Σοβαρή κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά 67%.
  • Σοβαρή κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με συμμετοχή του ενός ή και των δύο άνω άκρων, με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67% από το οποίο το 40% τουλάχιστον από το ένα κάτω άκρο.
  • Ολική και από τους δύο οφθαλμούς τύφλωση, με ποσοστό αναπηρίας 100%.
  • Νοητική καθυστέρηση με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 40%.
  • Μεσογειακή αναιμία ή συγγενής αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία].
  • Δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία
  • Νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή μεταμόσχευση νεφρού
  • Αυτισμό, εφ” όσον αυτός συνοδεύεται από επιληπτικές κρίσεις ή πνευματική καθυστέρηση ή οργανικό ψυχοσύνδρομο και, εξαιτίας των παθήσεων αυτών ο παθών έχει καταστεί ανάπηρος, με συνολικό ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, και είναι ανίκανος για εργασία και έχει ανάγκη βοήθειας.

Η ιατρική εξέταση των ενδιαφερομένων ατόμων με αναπηρίες, προκειμένου να αιτηθούν κατά περίπτωση την απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης και από τα τέλη κυκλοφορίας γίνεται από τα ΚΕΠΑ. Η παραπομπή των ενδιαφερομένων στα ΚΕΠ.Α γίνεται είτε από ιδιώτες ιατρούς είτε από ιατρούς του ΕΟΠΠΥ.μ)

Η εκάστοτε αρμόδια τριμελής επιτροπή του ΚΕΠΑ με βάση το υποβληθέν σε αυτή έντυπο παραπομπής προβαίνει στην αυτοπρόσωπη εξέταση του ενδιαφερομένου, λαμβάνοντας υπόψη της όλες τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την αντιστοίχιση των παθήσεων με τις παθήσεις και τα ποσοστά αναπηρίας του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας (Ε.Π.Π.Π.Α.).Η ανωτέρω αρμόδια επιτροπή του ΚΕΠΑ. αποφαίνεται για την υπαγωγή του ενδιαφερομένου σε μια από τις κατηγορίες παθήσεων με την έκδοση ιατρικής βεβαίωσης.

Τέλος, οι αρμόδιες για τη χορήγηση των απαλλαγών υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα ελέγχουν τις γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ, μέσω ανάκτησης αυτών απευθείας από το μηχανογραφικό σύστημα ΟΠΣ-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μετά την οριστικοποίησή τους και θα χορηγούν τις απαλλαγές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ  Υπουργική Απόφαση:διαδικασία ιατρικής εξέτασης ΑΜΕΑ από τα ΚΕ.Π.Α.,απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας  οι διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 4141/2013(ΦΕΚ 81/Α”) και του άρθρου 18 του ν. 4110/2013 (ΦΕΚ17/Α”)  ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ    Ποιες κατηγορίες αναπήρων απαλλάσσονται από τέλη ταξινόμησης και κυκλοφορίας

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙ  Τέλη Κυκλοφορίας

 ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ TAXISNET ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ/ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published.