daskalos-drums-stelios-tsompanidis

 

 

 

 

 

Βιογραφικό:

Ο Στέλιος Τσομπανίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 1983. H πρώτη επαφή με τον ρυθμό έγινε με τον πατέρα του Δημήτρη Τσομπανίδη (drummer) σε ηλικία 6 χρονών. Το έμφυτο χάρισμά του, τον οδήγησε στο να ακολουθήσει το μονοπάτι των μουσικών σπουδών.
Σπούδασε Ειδικό Αρμονίας και Jazz Αρμονία στο Σύγχρονο Ωδείο και στο Ωδείο Συμφωνία αντίστοιχα. Είναι κάτοχος διπλώματος LCM London College of music με ειδίκευση στον τομέα των drums.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια - μαθήματα μουσικών όπως: Dave Weckl, Peter Erskine, Lenny White, Horacio Hernadez, Roberto gatto, Jaimeo Brown κ.α.

Τα στυλ ρυθμών και αυτοσχεδιασμών που έχει μελετήσει είναι (Jazz, Fusion, Funk, Latin,Rock, Metal, μονούς ρυθμούς, παραδοσιακούς, σύγχρονους).
Οι μουσικές επιρροές του κυμαίνονται από Michel Camilo , Dave Weckl , Chick Corea , Art Blackey , Buddy Rich , Jack Dejohnette, Tower of Power , Dave Mathews band μέχρι Horacio el negro hernadez , Keith Jarett κ.α.

Υπήρξε συνιδρυτής και ενεργό μέλος των ΜusicWorkshop traditional & modern music από το 2006 μέχρι και το 2014.
Τον Σεπτέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ο πρώτος του προσωπικός δίσκος σε ύφος jazz - fusion μαζί με τον Μάνο Κούρτη με όνομα Spirit Grace (Τableau).
Έχει υπάρξει καθηγητής στο Ωδείο του δήμου Συκεών, στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος, στο Ωδείο Τούμπας Κώστα Ματσίγκου και Musicworkshop traditional & modern music.
Το Σεπτέμβριο του 2014 ανοίγει την δική του πλέον μουσική σχολή & δισκογραφική εταιρία όνομα AMS (About Music Studios & Lessons) στην οποία και εργάζεται σήμερα.
Η αγάπη του για την μουσική τον οδήγησαν στην συγγραφή βιβλίων, για να μπορέσει να μοιραστεί και με άλλους το πάθος του για τον ρυθμό. Έχει εκδώσει δύο βιβλία με τίτλους «Ρυθμικό Σολφεζ 1 και 2» με θέμα το ρυθμικό σολφεζ και «Rock on drums» , ένα βιβλίο με θέμα την εκμάθηση των drums.

Μετράει πλέον μια 20χρονη πορεία στο μουσικό στερέωμα με πολλαπλές συναυλίες και εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της χώρας και όχι μόνο, με διάφορους καλλιτέχνες όπως: Διονύση Σαββόπουλο, Έλλη Πασπαλά, Λιζέτα Καλημέρη, Γιώργο Νταλάρα, Βασιλικό, Βασίλη Λέκκα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Άγαμοι Θύται, Πέτρο Γαϊτάνο, Μανώλη Μητσιά, Γιώτα Νεγκα, Φίλιππο Νικολάου, Φοίβο Δεληβοριά, Άννα Ζήση, Μαριώ, Κατερίνα Σιάπαντα, Κώστα Μυλώση, Βασίλη Blue Σωτηρίου, Νίκο Ντουνούση, Πίτσα Παπαδοπούλου, Κώστα Πρατσινάκη, Πρατσινάκη Five group, κ.α.
Επίσης, είναι μέλος στα μουσικά σχήματα: Evis Siamantas , Μαίρη Δούτση & the Swingers, Aρης Αλβανός, Aντώνη Σουσάμογλου, Κώστα Μακεδόνα, Ελευθερία Πάτση, Μαρία Μούρτζου, Koza Mostra , Soundays.
Έχει συνεργαστεί πολλές φορές με την Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης καθώς και σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού .
Υπήρξε μέλος του μουσικού συγκροτήματος «Άγαμοι Θύται» όπου και ανέβασαν παραστάσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Έχει ηχογραφήσει το τραγούδι «Όμορφη Ζωή» με τον Θοδωρή Βουτσικάκη και τον Αντώνη Σουσάμογλου το οποίο και «έντυσε» μουσικά την διαφήμιση της μπύρας Alfa. Επίσης επιμελήθηκε την ηχογράφηση του νέου σήματος του TV100 και του FM100.

Δισκογραφία:

Θοδωρής Βουτσικάκης: Όμορφη Ζωή
Spirit Grace - Tableau
Kappa - Sack of Dreams
John Jeff Touch - First Touch
Zήκας Γιώργος - Είτε έχεις είτε δεν έχεις
Super Stereo - Super Gomena
Remake Band - Σ' αναζητώ
Kώστας Μυλώσης - Καλλιτέχνης του δρόμου
Αλέξης Γούδας - Μπίζνες - Αγεφύρωτο
Soundays Band (Σάκης Ζαχαριάδης)
Vassilis Blue Sotitiou ( Reach The Skies )
Κώστας Μακεδόνας - Χωρίς Εσένα
Κοζα Μοστρα - Corrida
Βασίλης Σωτηριου - Live your Life
Αντώνης Σουσάμογλου - Hangover Band
KΟΖΑ ΜΟΣΤΡΑ
Βάσω Λιάλη - Λες κ ήταν χθες

Βάσω Λιάλη - Λες κ ήταν χθες

Μαθήματα drums στη Θεσσαλονίκη από τον Τσομπανίδη Στέλιο για αρχάριους και προχωρημένους στον πολύ καλά οργανωμένο χώρο του με δύο drumset.

Mαθητές 🙂


Find me Here!!!